U13 4+3 er Sjællandsmestre for hold!

Ligesom Hillerøds U11 hold var U13 4+3 holdet taget til Solrød tirsdag aften for at spille SM finale. Kampen stod imod Solrød på deres hjemmebane.

af Line Haarkjær

U13 holdet bestod af Oscar Østergaard, Lukas Rathsach, Lauritz Wulffsberg, Alexander Ringbæk, Josefine Haarkjær, Sofie Karmann & Malou Yde-Andersen,

1. Runde: 1. mix med Oscar Østergaard og Malou Yde-Andersen var oppe imod Danmarks nummer 4. Oscar og Malou er ikke udpræget mixspillere, men kæmpede det bedste de havde lært. Det blev dog til et klart nederlag, på 9-21 / 8-21.

I anden mix med Lauritz Wulffsberg og Josefine Haarkjær, spillede de to HB spillere et rigtigt flot 1. sæt, som de vandt overraskende med 21-13. Solrød parret havde dog luret HB taktikken af og 2. sæt blev derfor hurtigt tabt med 7-21. I 3. sæt fulgtes de to par ad, men dog med et lille overtag til Solrød. Så 3. sæt endte med et nederlag til HB med 14-21.

Stillingen efter 1 runde: 0-2

2. Runde: Lukas Rathsach spillede et flot 1. sæt i første herresingle imod William Bøgebjerg, som Lukas vandt 21-10. 2. sæt blev en rigtig herrefight med mange flotte lange dueller, og en hårdt kæmpende Solrød spiller, som vandt 2. sæt 19-21.

Med små gode justeringer af Thomas Ringbæk, gik Lukas på banen til 3 sæt og med fornyede kræfter og taktik, fik Lukas dybde på sit spil og fik lagt det rigtige tryk på Solrød spilleren og vandt 3. sæt 21-13.

I anden herresingle var Alexander Ringbæk oppe imod Emil Frydenreich. Alexander skulle lige bruge den første del af 1. sæt, til at finde det rette tempo. Da tempoet var fundet, var det en næsten chanceløs Solrød spiller og Alexander spillede en fejlfri kamp som blev vundet 21-14 / 21-8. Stilling efter 2. runde: 2-2

3. Runde: Sofie Karmann spillede i første damesingle imod Maria Højlund Tommerrup.

Sofie spillede en kamp på højt niveau i 1 sæt, som hun vandt 21-10. 2. sæt var der mere kamp om hvert point. Sofie var bagud i store dele af 2. sæt, men Sofie viste hendes høje niveau når det gælder og fik vendt kampen og vandt 2. sæt med 21-18.

Anden damesingle med Malou Yde-Andersen var kampens nøglekamp. Det var derfor også en lidt nervøs Malou, der gik på banen imod Freja Lykke Heidemann. 1. sæt var præget af en del nerver fra begge piger, som begge var klar over kampens betydning. Malou er dog en 100% fighter, så selv om spillet ikke rigtigt fungerede, så kæmpede og løb Malou alle bolde op, så 1. sæt blev vundet 21-19.

I opholdet mellem sættet, blev taktikken gennemgået igen og med beskeden på at huske at trække vejret, var det en forvandlet Malou der kom på banen. Taktikken blev fuldt og med masser af luft i lungerne, vandt Malou i suveræn stil 2. sæt 21-9.

Stillingen efter 3. runde: 4-2

Nu skulle vi ”bare” vinde en af de 3 sidste doubler og SM guldet var igen Hillerød badminton klubs. Et af vores mere ”sikre” kort, var første herredouble med Lukas Rathsach og Alexander Ringbæk som var oppe imod Jonathan Melgaard og William Bøgebjerg.

Lukas og Alexander var ikke klar fra kampstart og var konstant i defensiv og 1. sæt blev tabt klart 11-21, til stor uro for alle HB tilskuerne..

Anden herredouble med Oscar Østergaard og Lauritz Wulffsberg, var oppe imod Emil Lund og Emil Frydenreich. Oscar klagede over svimmelhed fra kampens start, og Lauritz var som ny oprykket M-spiller oppe imod to E-række spiller, så alle vidste at de to HB drenge skulle spille op til deres bedste og gerne lidt over niveau for at vinde deres kamp.

Om det var svimmelheden eller bare det, at de to HB drenge kunne spille uden pres, der gjorde at de spille fantastisk herredouble, vides ikke helt men med lækker defensiv og taktisk klogt spil, kunne Oscar og Lauritz lukke 1. sæt klart med 21-14, til stor jubel fra HB lejeren.

Imens var Lukas og Alexander kommet op i omdrejninger i første herredouble. De 2 par fulgtes op igennem hele sættet, med et lille spille-overtag til HB. Og da sættet skulle afgøres, viste Lukas og Alexander, at de har nerver af stål og tør spille de frække bolde på vigtige tidspunkter. 2. sæt blev vundet 21-19, og så blev der lidt mere ro på nerverne, hos alle HB tilskuerne.

I anden herredouble, var Solrød parret der tog teten i 2 sæt. Oscar og Lauritz var trykket i bund og havde svært ved, at komme ud af defensiven. Men de to HB drenge, blev ved med at kæmpe på ellers helt umulige bolde og langsomt fik HB kæmpet sig tilbage i sættet, til stor frustration for Solrød lejeren.

Så det var til stor jubel og forløsning, at Lauritz kunne banke bolden i gulvet, til en meget flot og overraskende sejr på 22-20 i 2. sæt og dermed den 5 kamp.

SM guldet var hjemme!

Næsten samtidig (se videoen nedenfor) kunne Lukas og Alexander lukke 3. sæt med en sejr på 21-15, efter de i tredje sæt viste deres høje double niveau.

Stillingen efter 4 runde: 6-2

5 runde: I den ”betydningsløse” dameduble med Sofie Karmann og Josefine Haarkjær, imod Kathrine Vang Rasmussen og Maria Højlund Tommerrup, var det de 2 HB piger der tog initiativet fra kampens start.

Med godt solidt damedouble spil, krydret med højt humør vandt de sikkert 1. sæt med 21-16 og i 2. sæt var der på intet tidspunkt tvivl om udfaldet af kampens resultat.

2. sæt blev vundet i flot og sikker stil med 21-12.

Stillingen efter 5 runde 7-2

Fantastiks resultat, at vi kunne slå Solrød på deres egne hjemmebane, så klart.

Hillerød badminton klub er de fortjente Sjællandsmester 2017 og kunne sammen med U11 4+3 holdet fejre resultatet med en fælles sejsdans, da de også vandt SM for hold tirsdag aften.

U11 4+3 vinder SM

Nu venter der et spændende Danmarksmesterskab i april måned, hvor målsætningen er en semifinaleplads.

Resultatet af finalekampen kan se her

u132

Print Friendly, PDF & Email

DEL:
Populære indlæg