DMU: HB hentede U9 Danmarksmesterskab og hele 5 bronzemedaljer

I weekenden deltog HB til DMU, sammen med over 1000 unge badmintonspillere fra 140 klubber.

 

Et spillerprogram på hele 136 sider og afvikling af mere end 4000 kampe!

Det var opgaven for Grindsted Badminton Klub, som havde inviteret til Danmarks ubetinget største ungdoms turnering herhjemme. En turnering, hvor der er stor prestige i at vinde en af de eftertragtede DMU titler  (Dansk Ungdomsmesterskab).

Grindsted Badmintonklub har været DMU vært i 2005, 2006, 2007 og igen i 2012, 2013 og 2014, så i år var det 7. gang der skulle spilles om DM titlerne i hallerne omkring Grindsted.

Fredag morgen var der afgang fra Hillerød, da de indledende puljekampe allerede var programsat til fredag eftermiddag. HB´s spillere mødte op i Magion hallen i Grindsted (DMU hovedkvarteret) fredag middag og herefter kom der styr på indkvartering og den videre transport til de omkringliggende haller, hvor kampene skulle afvikles.

Turneringen skulle vise sig at blive en stor succes for HB, hvor der var mange flotte præstationer og overraskelser!

U9

I damesingle leverede Malou Pedersen en meget overbevisende indsats, ved at spille sig videre fra de to puljekampe, uden at afgive over 8 point i hvert sæt. I semifinalen var hun sat til at møde sin doublemakker Anna-Sofie Nielsen og efter flere tætte indbyrdes kampe ved de sidste turneringer, trak Anna-Sofie det længste strå denne gang og vandt kampen 22/20 – 21/15.

I damedouble spillede Malou og Anna-Sofie sig flot frem til finalen, hvor der på forhånd var lagt op til en rigtig svær kamp og meget tydede da heller ikke på, at de skulle tage guldet efter første sæt, som pigerne taber med 6/21.

Pigerne som normalt prøver kræfter i U11A rækken, havde svært ved at finde rytmen i spillet, fordi de begge skulle indstille sig efter U9 reglerne, som betyder at man spiller på kort bane.

Herudover var det et stærkt og meget opsat par på modsatte side, i form af Cathrine Marie Wind, Kolding og Sofie Moesgaard fra Lind KLG.

I midten af andet sæt, hvor det ellers så meget sort ud, tog kampen en helt ny drejning og alt gik nu Hillerød/Lillerød pigernes vej. Med flot fight og en vild gejst vinder Malou og Anne-Sofie andet sæt med 21/16 og de fortsatte den gode stime i 3 og afgørende sæt. Det blev en meget intens afslutning, hvor pigerne til sidste hev sættet  hjem med cifrene 21/19 og dermed Danmarksmesterskabet.

Stort tillykke til Malou Pedersen med Danmarksmesterskabet 2015! 

Og en flot 3 plads i U9 Damesingle:

Malou

U11A

HB var repræsenteret af tre spillere i U11A rækken og de gjorde alle en rigtig flot figur til DMU.

Spillerne var Alexander Ringbæk, Lukas Rathsach Lang og Sofie Karmann.

Turneringen var stærkt besat af nogle af de allerbedste U11 spillere i Danmark, så de tre var kommet på en svær opgave. Flere af deltagerne i U11A, inklusive vores egne, slår til dagligt deres folder i U13M og E rækken, så der var lagt op til nogle hårde kampe.

En flot DM 3 plads til Alexander Ringbæk.

Alexander Ringbæk leverede en flot indsats i herredouble sammen med Magnus Hansen fra Silkeborg BK, hvor de sammen fik en 3 plads, efter en underholdende kamp som de taber med cifrene 7/21 – 21/17 – 21/14.

Alexander

En flot DM 3 plads til Lukas Rathsach Lang

I herresingle leverede Lukas Rathsach Lang en rigtig god indsats, hvor han efter overbevisende spil kom frem til semifinalen.

Her skulle han møde den topseedet Elitespiller Jakob Houe Andersen fra Højbjerg, så der var på forhånd lagt op til en rigtig svær kamp. Lukas taber med cifrene 21/8 – 21/11 efter en god og velspillet kamp.

Lukas Rathsach Lang

En flot DM 3 plads til Sofie Karmann

I damesingle leverede Sofie Karmann en lille sæsantion, da hun stik imod alle forventninger, spillede sig helt frem til semifinalen.

Hun var kommet i en rigtig svær pulje, så hvis hun skulle gå videre, var det nødvendigt at hun fandt sit allerbedste spil frem. Og det gjorde hun.

I den ene kamp mødte hun Malou Enghøj fra Lillerød og taber første sæt 15/21 og der skulle graves dybt for at finde nøglen til at komme videre. Det lykkedes dog Sofie at få fokus og taktikken på plads inden andet sæt, som hun vinder 21/16. I tredje og afgørende sæt holder Sofie fokus og diciplinen og vinder med 21/14.

Næsten samme scenario udspiller sig i den anden puljekamp imod Louise Lærke Frandsen fra Lind KLG, som Sofie vinder over med cifrene 11/21 – 21/12 – 21/13. Undervejs bliver spillet bedre og bedre, hvilket også var nødvendigt, hvis hun skulle vinde over den stærke Amanda Abildgaard fra Badminton Roskilde i kvartfinalen.

Sofie finder sit allerbedste spil frem og vinder overbevisende første sæt med 21/9. Sofie kommer først til 11 i andet sæt, hvor Amanda udgår med smerter i maven. Hermed var Sofie klar til semifinalen.

Semifinalen imod Lærke Thomsen fra Grindsted BK, blev en rigtig svær kamp, hvor Sofie desværre ikke ramte samme niveau som om lørdagen. Hun taber kampen med cifrene 21/12 – 21/14

Sofie Karmann

U13M

En flot DM 3 plads til Andreas Lang-Hansen.

U13 M rækken var også stærkt besat og her var Hillerød repræsenteret af Andreas Lang-Hansen. Andreas leverede en rigtig god indsats turneringen igennem og spillede sig også frem til semifinalen om søndagen hvor han skulle møde den topseedet Jacob Krøjer Thyge fra Køge.

Andreas leverede en god indsats, men måtte se sig slået med cifrene 21/12 – 21/11.

Andreas Lang-Hansen

Næsten 100 frivillige hjælpere stod klar hele weekenden til at servicere os og alle de andre deltagere i Grindsted og tager man et arrangement, i den størrelse i betragtning, så forløb alt planmæssigt.

Vi håber at kunne samle endnu flere spillere fra HB, til en fællestur til Grindsted næste år.

Det vil USU ihvertfald arbejde på, da alle deltagerne synes det var en stor oplevelse.

Tillykke!

USU

Print Friendly, PDF & Email

DEL:
Populære indlæg